Alle samlingerFlexyBookBane
Sådan sætter du Qubica banestyring op
Opdateret over en uge siden

I systemet kan kan du sætte Qubica banestyring op.

Funktionen gør, at du kan sætte banestyringen op, så den passer til din virksomheds behov.

Hvordan virker det?

• Qubica (V1) integrationen virker ved simpel fil-kommunikation. Det vil sige, at FlexyBox-systemet lægger en fil i en mappe. Herefter læser Qubica denne fil og skriver en svar-fil.

• FlexyBox-systemet skriver filen med navnet DSD.CMD.

• Når Qubica læser denne fil, sletter Qubica filen.

• Svar fra Qubica hedder QBK.CMD.

• Når FlexyBox har læst filen, sletter FlexyBox filen.

Tryk her for fejlfinding

Når kommunikationen ikke fungerer, er første trin at finde ud af om det er Qubica, der ikke læser kommandoerne, eller om det er FlexyBox, der ikke skriver dem. Dette gøres ved at se om der er en DSD.CMD fil i den angivne mappe.

• Hvis der er en fil, så skriver FlexyBox filen korrekt, og det må derfor være Qubica der ikke læser den.

• Hvis der ikke er en fil, så er kommandoen enten allerede udført ELLER der er ikke angivet en mappe i FlexyBox.

Hvis der er problemer med, at Qubica ikke læser filen, skal du sørge for, at mappen er valgt korrekt i Qubica, som vist nedenfor, og at der er skriverettigheder til mappen.

Husk! Tjek evt. at det er den rigtige mappe, der er valgt, og at mappen er delt med samme navn i windows.

Bemærk:

Hvis Flexybox har mistet forbindelse med Qubica i en længere periode, skal du sørge for at lukke Flexybox, inden du kobler forbindelsen til igen, hvis der er folk, som spiller på banerne. Flexybox lægger alt i kø, som burde være sket i DSD-filen. Det vil resultere i, at alle baner lukker og åbner ift. det data, som ligger i kø!

Windows 10

Windows Vista, som Qubica kører med, kan ikke slette DSD.CMD filen. Den kan godt ses på netværket, men den sletter den ikke. Derved starter og stopper banerne ikke.

• Det du skal gøre, er at bruge Qubica'en som egen sharing.

• Opret mappe.

• Find den i opsætningen på Qubica og find den i banestyringscomputeren. Det er omvendt af den normale opsætning.

For at få en maskine til at styre Qubica skal følgende opsættes:

Trin 1:

• Lav en mappe på "C:\" og kald den "Qubica" - del den uden password på netværket, så andre computere kan lægge og slette filer i mappen.

Trin 2:

• Sæt computeren til:

• At være Hoved banestyrings PC. Se trin 4

• Aktiver Qubica Bane styring. Se trin 4

• Indtast stien: C:\Qubica. Se trin 4

Trin 3:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Avanceret Opsætning.

Trin 4: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Banestyring (nr. 1)

• Sæt flueben ved Hoved banestyrings PC (nr. 2).

• Tryk på Qubica (nr. 3).

• Sæt flueben i Qubica Bane Styring for at aktivere funktionen (nr. 4).

• Indtast C:\Qubica ved Qubica Bane Styring (nr. 5).

• Sæt flueben ved Vis udskrifts knap (nr. 6).

• Tryk på Gem Ændringer.

Trin 5:

• Guide kunden ind på help.flexybox.com

• Få kunden til at rulle ned til bunden af hjemmesiden.

• Få kunden til at trykke på Forbind til fjernsupport (nr. 1).

• Få kunden til at logge på via TeamViewer.

Trin 6:

• Log på Qubica-maskinen.

• Gå ind i Opsætning (nr. 1).

• Tryk på Center opsætning (nr. 2).

Trin 7:

• Tryk på System oppe i fanebladet (nr. 3).

• Tryk på pil mod højre ved DSD File export path (nr. 4).

Trin 8:

• Find det delte share (nr. 5).

• Tryk på OK (nr. 6).

Trin 9:

Hjælp til at finde mappen på netværket

• Hvis du ikke kan finde mappen eller computeren på netværket, så prøv at lave opsætningen på en XP maskine.

• Tryk ok.

Trin 10:

• Hvis der forekommer problemer med at finde mappen på netværket, kan det skyldes, at Windows bruger 128-bit kryptering til at beskytte fildelingforbindelsen.

• Brug derfor 128 bit kryptering, som er vist på billedet (nr. 7).

Trin 11:

• Test herefter, at du kan starte en bane.

Trin 12:

• Hvis der bliver brugt MCU-Styring, skal du huske at tage højde for, at du muligvis skal ændre COM-porten til den rigtige.

Du finder ud af, hvilken COM-port styringen der er sat til, hvis du:

• Går i enhedshåndtering (nr. 8) og åbner Porte(COM & LPT) (nr. 9).

Trin 13:

I FlexyBook skal du også sikre dig, at den står til at bruge den rigtige COM-port, da du ellers ikke vil have kontrol over banerne i MCU-styringen.

• Du skal her sætte flueben i AMF MCU og sætte Com port til den rigtige port samt slå Auto OffSpot til. Dette gør du således:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Avanceret Opsætning.

Trin 14: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Banestyring (nr. 1).

• Tryk på AMF MCU (nr. 2).

• Sæt flueben ved AMF MCU (nr. 3).

• Sæt flueben ved Auto OffSpot (nr. 4).

• Tryk på pil ned ved Com port (nr. 5) og vælg den rigtige port (nr, 6).

• Tryk på Gem Ændringer.

• Genstart FlexyBook. Herefter burde det virke.

Trin 15:

Husk! Tjek, hvilken version der anvendes af Qubica. Det gør du således:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Booking opsætning, og tryk efterfølgende på Baner.

Du kan se, hvilken version der anvendes af Qubica under Styring (nr. 1) Hvis der er tale om version 2.0, skal config-filen rettes til. Gå til Trin 16.

Trin 16:

• Du skal ændre i config-filen, så den ser ud som vist på nedenstående billede.

Husk! Porten er altid 10011.