Alle samlingerGenereltBetalingsservice - NETS, ePay og reepay
FAQ: Hvad er årsagerne til, at kunder ikke er tilmeldt betalingsservice?
FAQ: Hvad er årsagerne til, at kunder ikke er tilmeldt betalingsservice?
Opdateret over en uge siden

Hvis du ønsker at følge op på kunder med et PBS-medlemskab, men som alligevel ikke er tilmeldt betalingsservice, gøres dette via vinduet; Ikke-tilmeldte til betalingsservice. Dette finder du ved at følge disse trin:

Trin 1:

• Tryk på FlexyFitness (nr. 1).

• Tryk på Ikke-tilmeldte til betalingsservice (nr. 2).

Trin 2:

• Vinduet giver en oversigt over alle PBS-kunder, som af den ene eller anden årsag ikke er tilmeldt betalingsservice (nr. 3).

Der kan være mange årsager til, at kunder ikke er tilmeldt, og derfor vil listen løbende blive opdateret. Kunderne kan også selv afmelde sig, og det vil derfor være en løbende process at holde listen nede.

Du kan eksempelvis én gang om ugen eller måneden tjekke listen og følge op på kunderne om deres tilmelding.

Årsager til at kunder ikke er tilmeldt

I ovenstående vindue er der, ud for hver enkelt kunde, beskrevet årsagen til, at kunden ikke er tilmeldt.

Typisk har hver kunde deres egen historie, som kundelog, kontohistorik og medlemskabs-/pauseoversigt kan hjælpe med at afklare. Det kan give en konkret forklaring på, hvorfor den enkelte kunde ikke er tilmeldt.

Nedenfor er der beskrevet, hvad de generelle årsager dækker over:

1) Afmeldt af bank:

PBS har oplyst, at betalingsaftalen er afmeldt, eller oprettelsen er afvist af kundens bank.

Anbefaling: Kunden bør kontaktes og selv snakke med sin bank om at få tilmeldt betalingsaftalen. Hvis kunden ikke kan tilmeldes, bør du klikke på "Nets tilmelding fravalgt", så kunden ikke længere vises i listen.

2) Afmeldt af [DinVirksomhed]:

PBS har oplyst, at betalingsaftalen er afmeldt af jer.

Det vil ske i følgende tilfælde:

• Du har under kundens betalingsoplysninger trykket Afmeld betalingsservice.

• Du har forsøgt at skifte oplysninger på en igangværende aktiv betalingsaftale, men kunden kunne ikke tilmeldes med de nye oplysninger.

Husk! Skift oplysninger hos PBS kan kun gøres ved, at systemet først laver en afmelding og derefter en tilmelding på de nye oplysninger. Går tilmeldingen galt, vil det i systemet se ud, som om I har afmeldt kunden.

Anbefaling: Prøv at tilmelde kunden igen eller kontakt kunden, hvis der er tale om skift af oplysninger.

3) Tilmelding mislykket:

En tilmelding til betalingsservice er sendt til PBS, men PBS har ikke bekræftet tilmeldingen indenfor et par dage. Det betyder som regel, at tilmeldingen mislykkes, sandsynligvis på grund af forkert CPR-nummer, reg.nr. eller kontonr.

Anbefaling: Kontakt kunden og tjek at oplysningerne er korrekte. Er du sikker på oplysningerne, kan du ringe til betalingsservice og spørger hvorfor kundenr. XXX ikke kunne tilmeldes (Dette vil betalingsservice også have sendt et brev om).

4) Manglende oplysninger:

Kunden er ikke tilmeldt betalingsservice og kan heller ikke gentilmeldes, da der mangler enten CPR-nummer, reg.nr. eller kontonr.

Anbefaling: Kontakt kunden for at få de manglende oplysninger og tjek samtidig op på, om de oplysninger, du har, er rigtige. Tilmeld herefter kunden som normalt.

5) Ikke tilmeldt:

Kunden er ikke tilmeldt PBS i øjeblikket, hvilket kan skyldes flere ting:

• Kunden er aldrig blevet tilmeldt.

• PBS har sendt en elektronisk liste over alle aktive kunder, hvori denne kunde ikke er nævnt
    Listen modtages typisk efter en systemkonvertering eller andre lignende tilfælde, hvor FlexyFitness' oplysninger om kunders betalingsservice-status ikke er up-to-date.

Det kan også skyldes følgende, hvilket dog er mere sjældent:

• Kunden er i mange måneder ikke blevet opkrævet (medlemskabet er f.eks. i pause), og PBS har derfor afmeldt aftalen, da den er forældet.

• Kundens status er blevet overskrevet i kundekartoteket til værende "I øjeblikket ikke tilmeldt betalingsservice"

Anbefaling: Prøv at tilmelde kunden til betalingsservice igen. Det kan være kunden aldrig er blevet korrekt tilmeldt, og så vil tilmeldingen bare gå igennem. Hvis ikke, så vil en gentilmelding returnere i en bedre årsag, f.eks. "Afmeldt af bank" eller "Tilmelding mislykkes".

6) PBS tilmelding fravalgt:

Denne vises normalt ikke, medmindre du vælger at trykke på; Vis alle.

Kunden har et PBS-medlemskab, men en medarbejder har via "Ikke-tilmeldte til betalingsservice", klikket på "Nets tilmelding fravalgt". Funktionen bruges til kunder, som, du må acceptere, ikke bliver tilmeldt betalingsservice.
Ved klik på knappen vil kunden skjules fra oversigten, så du ikke næste gang igen ser samme kunne.

Anbefaling: Brug funktionen til eksempelvis unge, hvor banken afviser betalingsaftalen pga. alder eller til ældre som insisterer på at betale via indbetalingskort. Hvis du senere ønsker kunden væk fra dette stadie, tilmeldes kunden til betalingsservice som normalt.

7) "Afventer tilmelding" og "Tilmelding sendt":

Denne vises normalt ikke, medmindre du vælger at trykke på; Vis alle.

Kunden er fornyligt forsøgt tilmeldt til betalingsservice og er ved at blive behandlet.

Anbefaling: Vent i 2-5 hverdage med at gøre noget. Kundens årsag vil automatisk blive opdateret, eller kunden vil helt forsvinde fra listen, da kunden er blevet tilmeldt korrekt.

ANBEFALING:

Brug gebyr ved indbetalingskort i stedet for at tage ansvar for kundens tilmelding. Vores erfaring er, at mange forsøger at tage ansvar for kundens tilmelding til betalingsservice, selvom du reelt har meget lidt indvirkning på, om kunden kan tilmeldes eller ej.

Derfor anbefaler vi, at du ligger op til, at kunden selv står for tilmelding af regning til betalingsservice, når kunden modtager første indbetalingskort. På samme måde som eksempelvis TDC og Telenor gør.

For at dække udgifterne forbundet med håndtering af indbetalingskort, og samtidig motivere kunderne til at tilmelde sig betalingsservice, anbefaler vi, at du har gebyr på betalinger foretaget via indbetalingskort.