Sådan laver du avanceret kundeudtræk
Opdateret over en uge siden

I systemet er det muligt at lave et avanceret kundeudtræk.

Funktionen gør, at du får et meget specifikt udsnit af dine kunder, og du kan derved optimere og målrette din virksomhed efter specifikke målgrupper.

Dette kan eksempelvis være:

• Alle kunder, der er under 18 år, og som har en emailadresse.

• Alle kunder, som har fornavnet Peter, og som bor i Odense, men som ikke er medlem.

• Alle kunder, der har en reservation, som ligger ude i fremtiden.

Du kan se en videovejledning på, hvordan du laver et avanceret udtræk på alle aktive kunder, der har fremmødt efter en bestemt dato her: Sådan laver du avanceret kundeudtræk

Sådan laver du avanceret kundeudtræk

Trin 1:

• Tryk på Vis i øverste venstre hjørne, og tryk derefter på Kunde- og personalekartotek i venstre hjørne.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Avanceret udtræk i øverste højre hjørne (nr. 1).

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på pil ned ved Kunder i venstre side (nr. 2).

Her kan du vælge de filtre, som du gerne vil hente informationer ud på. I eksemplet vælges: Email (nr. 3).

Trin 4: Filter er nu tilføjet (nr. 4).

• Tryk på pil ned ved Kunder, for at vælge flere filtre (nr. 5).

Trin 5:

I eksemplet er der valgt følgende filtre: Email, Navn og Telefonnr., som vi ønsker at få udtræk om kunden på (nr. 6).

• Ved hvert filter kan du trykke på pil ned ved siden af et tomt felt (nr. 7). Her kan du i feltet tilføje det, du gerne vil have udtræk om.

Det kan eksempelvis være et @. Her kan du vælge mellem at få udtræk om, hvilke emailadresser på kunder der:

• Indeholder (=) et @

• Starter med (x...) et @

• Ender med (...x) et @

• Indeholder ikke (!=) et @

Trin 6:

• Ved hvert filter kan du trykke på pil nedden anden side af feltet (nr. 8). Her kan du vælge, om du vil have vist et resultat eller ikke have vist et resultat.

Trin 7:

De foregående filtre er standardoplysninger, men du kan også tilføje filtre, hvor du sorterer på enkelte emner. Det gør du ved følgende:

• Tryk på pil ned ved Kunder i venstre side (nr. 9).

• Rul helt ned i bunden.

• Her har du mulighed for at vælge mellem firma relation, fremmøde, kunde konto, kundes kontrakter, medarbejder og reservationer, hvor du kan gøre det endnu mere specifik ift. dit ønskede kundeudtræk.

• I eksemplet vælger vi Kunde kontrakter (nr. 10), hvor vi gerne vil have udtræk på de kundekontrakter, der er aktive (nr. 11).

Trin 8:

Kundes kontrakter er tilføjet.

• Tryk på pil ned ved Er aktiv (nr. 12), for at vælge den ønskede dato.

Ud fra det nederste emne (nr. 13), kan du vælge, om udtrækket skal:

• (& = og) = Tælle filtret med sammen med det øverste filter.

• (/ = eller) = Kun tælle et af filtrene med.

• (!& = og ikke) = Tæller det nederste filter med, men med omvendt fortegn. I eksemplet kunne det derfor være kundekontrakter, som ikke er aktive.

Trin 9:

I eksemplet ønsker vi at få kundeudtræk på alle aktive kundekontrakter. Her skal følgende være gældende:

• E-mail der ikke indeholder @ (nr. 14 og nr. 15)

• Resultater for E-mail, Navn og Telefonnr. skal blive vist (nr. 16).

• Det omhandler kundekontrakter, som er aktive fra d. 17-05-2019 (nr. 17).

• Tryk på Vis for at se resultaterne (nr. 18).

Se resultaterne i højre side (nr. 19).

Trin 10: Når du har det udtræk, som du ønsker, kan du gemme listen til senere brug. Dette gøres ved:

• Tryk på Gem som i bunden (nr. 20).

Der åbnes et nyt vindue.

• Skriv navnet på kundeudtræk (også kaldet resultatsæt) (nr. 21). I eksemplet kalder vi resultatsættet; Alle aktive kunder som ikke har en emailadresse.

• Tryk på ok (nr. 22).

Trin 11: Resultatsættet er nu gemt. Du finder det ved:

• Tryk på pil ned ved det tomme felt oppe i øverste venstre hjørne (nr. 23).

• Vælg det resultatsæt, du skal bruge.