Alle collectiesLane
Baanbeheer voor Qubica 2 instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het systeem kun je baanbeheer voor Qubica 2 instellen.
Met deze functie kun je het baanbeheer aanpassen aan de behoeften van je bedrijf.

Let op! Er moeten namen bij de banen staan voordat we ze kunnen starten. Als er een baanconsole is, maakt het niet uit. (Gasten kunnen de namen dan zelf schrijven.)

Stap 1:

• Bowltech installeert het Qubica-onderdeel (ze gebruiken FlexyBook API-integratie).

• Hiermee wordt voornamelijk gecontroleerd of de Qubica-machine en de Flexy-machine (de hoofd-pc voor het baanbeheer) elkaar kunnen pingen.

Stap 2:

• Zorg ervoor dat alle banen Qubica 2.0 zijn. Je doet dit als volgt:

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Booking setup en vervolgens op Lanes.

• Druk op Create New of bewerk een bestaande baan.

• Druk op de pijl omlaag bij Baanbeheer (nr. 1) en kies Qubica 2.0 (nr. 2). Druk op OK.

• Je ziet nu dat de baan wordt beheerd: Qubica 2.0 (nr. 3).

Stap 3:

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Basic setup en vervolgens op Advanced setup.

• Druk op Lane control (nr. 1).

• Druk op Qubica (nr. 2).

• Verwijder het vinkje bij Qubica lane control (nr. 3).

Vergeet niet het vinkje bij MCU te verwijderen als de klant dat niet gaat gebruiken met zijn nieuwe Qubica 2-systeem (nr. 4 og nr. 5).

Stap 4:

• Corrigeer het configuratiebestand als volgt:

• qubicaStyring=0 VERWIJDEREN

• qubicaStyringDir VERWIJDEREN

Et billede, der indeholder tekst Automatisk genereret beskrivelse

VOEG HET VOLGENDE TOE:

• Voeg de volgende regel toe, waarbij je het juiste IP-adres en de juiste poort (nr. 1) opgeeft.

• Verwijder de regel hieronder (nr. 2).

QubicaURL=https://x.x.x.x:10011
qubicaStyring=1

Et billede, der indeholder tekst Automatisk genereret beskrivelse

Stap 5:
Activeer de Qubica-integratie in de systeeminstellingen. Dit is belangrijk voor het gebruik van baanafdrukken, reserveringsregels en thema's.

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Basic setup en vervolgens op System settings.

Er wordt een nieuw venster geopend. Druk op de pijl omlaag bij Integrations (nr. 1).

• Druk op Qubica (nr. 2).

• Voer het IP adres van de Qubica-machine in, zoals we hebben gedaan in stap 4 https://x.x.x.x:10011 (nr. 3).

• Zet een vinkje bij Synchronise printouts (nr. 4).

• Druk op OK (nr. 5).

Je kunt meer lezen over het toevoegen van Qubica-thema's door deze gids te volgen: Reserveringsregels toevoegen - Qubica Tema gebruiken