Alle collectiesLane
Baanbeheer voor Qubica instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het systeem kun je baanbeheer voor Qubica instellen.
Met deze functie kun je het baanbeheer aanpassen aan de behoeften van je bedrijf.

Hoe werkt het?

• De Qubica (V1)-integratie werkt met eenvoudige bestandscommunicatie. Dat wil zeggen dat het FlexyBox-systeem een bestand opslaat in een map. Vervolgens leest Qubica dit bestand en schrijft het een antwoordbestand.

• Het FlexyBox-systeem schrijft het bestand met de naam DSD.CMD.

• Wanneer Qubica dit bestand leest, verwijdert Qubica het bestand.

• Het antwoord van Qubica is QBK.CMD.

• Wanneer FlexyBox het bestand heeft gelezen, verwijdert FlexyBox het bestand.

Voor het oplossen van problemen

Als de communicatie niet werkt, is de eerste stap om uit te zoeken of Qubica de opdrachten niet leest of dat FlexyBox ze niet schrijft. Dit wordt gedaan door te controleren of er een bestand DSD.CMD in de opgegeven map staat.

• Als er inderdaad een bestand is, schrijft FlexyBox het bestand correct, en moet het dus Qubica zijn die het niet leest.

• Als er geen bestand is, dan is ofwel de opdracht al uitgevoerd OF er is geen map opgegeven in FlexyBox.

Als het probleem is dat Qubica het bestand niet leest, controleer dan of de map correct is geselecteerd in Qubica, zoals hieronder, en of er schrijfrechten zijn voor de map.
Let op! Controleer of de juiste map is geselecteerd en of de map met dezelfde naam wordt gedeeld in Windows.

Let op:
Als de verbinding tussen FlexyBox en Qubica gedurende een langere periode is verbroken, zorg er dan voor dat FlexyBox wordt afgesloten voordat er opnieuw verbinding wordt gemaakt als er mensen op de banen spelen. FlexyBox plaatst alles wat in het DSD-bestand had moeten gebeuren in een wachtrij. Het gevolg is dat alle banen worden gesloten en geopend volgens de gegevens in de wachtrij!

Windows 10

Windows Vista, waar Qubica onder draait, kan het bestand DSD.CMD niet verwijderen. Het is zichtbaar op het netwerk, maar het verwijdert het bestand niet. Daardoor worden de banen niet gestart en gestopt.

• Wat je moet doen, is de Qubica gebruiken als eigen share.

• Maak een map.

• Zoek de map in de setup op Qubica en zoek hem op de baanbeheercomputer. Het is het omgekeerde van de normale instelling.

Om een machine Qubica te laten besturen, moet het volgende worden ingesteld:

Stap 1:

• Maak een map op "C:\" en noem die "Qubica" - deel die zonder wachtwoord op het netwerk zodat andere computers bestanden in de map kunnen plaatsen en verwijderen.

Stap 2:

• Stel je computer als volgt in:

• Met de naam Main lane control PC. Zie stap 4

• Activeer Qubica Lane Control. Zie stap 4

• Voer het pad in: C:\Qubica. Zie stap 4

Stap 3:

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Basic setup en vervolgens op Advanced setup.

Stap 4: Er wordt een nieuw venster geopend.

• Druk op Lane control (nr. 1)

• Zet een vinkje bij Main lane control PC (nr. 2).

• Druk op Qubica (nr. 3).

• Zet een vinkje bij Qubica Lane Control om de functie te activeren (nr. 4).

• Voer C:\Qubica in bij Qubica Baanbeheer (nr. 5).

• Zet een vinkje bij Show print button (nr. 6).

• Druk op Save Changes.

Stap 5:

• Connect to remote support drukken.

• Laat de klant zich aanmelden via TeamViewer.

Stap 6:

• Meld je aan bij de Qubica-machine.

• Ga naar Opsætning (nr. 1).

• Druk op Center opsætning (nr. 2).

Stap 7:

• Klik op System bovenaan het tabblad (nr. 3).

• Druk op de pijl naar rechts bij DSD File export path (nr. 4).

Stap 8:

• Zoek de gedeelde share (nr. 5).

• Druk op OK (nr. 6).

Stap 9:
Hulp bij het vinden van de map op het netwerk

• Als je de map of computer niet kunt vinden op het netwerk, probeer de instelling dan uit te voeren op een XP-machine.

• Druk op OK.

Stap 10:

• Als je problemen hebt met het vinden van de map op je netwerk, kan dat komen doordat Windows 128-bits encryptie gebruikt om de verbinding voor het delen van bestanden te beveiligen.

• Gebruik daarom 128 bits encryptie, zoals te zien is in de afbeelding (nr. 7).

Et billede, der indeholder tekst Automatisk genereret beskrivelse

Stap 11:

• Test vervolgens of je een baan kunt starten.

Stap 12:

• Als MCU-besturing wordt gebruikt, denk er dan aan dat je de COM-poort mogelijk in de juiste moet wijzigen.

Zo kun je zien welke COM-poortbesturing is ingesteld:

• Ga naar Enhedshåndtering / Devise management (nr. 8) en open Porte(cp, & LPT) (nr. 9).

Stap 13:
Controleer ook of in FlexyBook de juiste COM-poort is ingesteld, anders heb je geen controle over de banen in de MCU-besturing.

• Zet hier een vinkje bij AMF MCU, stel de juiste COM-poort in en schakel Auto OffSpot in. Je doet dit als volgt:

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Basic setup en vervolgens op Advanced setup.

• Stap 14: Er wordt een nieuw venster geopend.

• Druk op Lane control (nr. 1).

• Druk op AMF MCU (nr. 2).

• Zet een vinkje bij AMF MCU (nr. 3).

• Zet een vinkje bij Auto OffSpot (nr. 4).

• Druk op de pijl omlaag bij Com port (nr. 5) en selecteer de juiste poort (nr. 6).

• Druk op Save Changes.

• Start FlexyBook opnieuw op. Daarna zou het moeten werken.

Stap 15:
Let op! Controleer welke versie van Qubica wordt gebruikt. Je doet dit als volgt:

• Druk op Setup en vervolgens op FlexyBox Administration.

• Druk op Booking setup en vervolgens op Lanes.

Je kunt zien welke versie van Qubica wordt gebruikt onder Control (nr. 1). Als dit versie 2.0 is, moet het config-bestand worden gecorrigeerd. Ga naar Stap 16.

Stap 16:

• Wijzig het config-bestand zodat het eruit ziet zoals in de afbeelding hieronder.

Let op! De poort is altijd 10011.

Voeg deze regel toe met het juiste IP-adres en de juiste poort
Verwijder deze regel

In de nieuwe Qubica is een firewall geïnstalleerd. Er moet daarom bekend zijn wat het LAN IP-adres is voor de Book-pc voor de gedeelde map, anders kunnen de twee systemen niet met elkaar praten!