Alle samlingerGDPRGDPR
FAQ: Ofte stillede spørgsmål til GDPR (Persondataforordning)
FAQ: Ofte stillede spørgsmål til GDPR (Persondataforordning)
Opdateret over en uge siden

Denne liste indeholder de mest stillede spørgsmål ift. persondatalovgivning / GDPR.

1) Bekræft forretningsbetingelser

Du kan på alle FlexyBox online systemer aktivere, at kunden skal acceptere nogle betingelser. Dette kan aktiveres i systemet under det pågældende bookingsystem.

2) GDPR - Krav om sletning.

FlexyBox har udviklet en ny funktion, som gør det muligt at slette en kunde helt - inkl. alt personhenførbart data ved at anonymisere en kunde.

3) Hvad er forskellen på Databehandler og Dataansvarlig?

I forhold til persondata arbejdes der med udtrykkene databehandler og dataansvarlig. I dette tilfælde er FlexyBox databehandler, og FlexyBox kunder er dataansvarlige. Konstellationen er sådan, da FlexyBox behandler jeres data på jeres vegne og i jeres interesse. Med andre ord så behandler vi kun jeres kunders data med instrukser fra jer. Derfor skal I indgå i en databehandleraftale med FlexyBox, hvor I sender en underskrevet aftale til FlexyBox, som efterfølgende skriver under på aftalen.

4) Skal der indhentes en samtykkeerklæring, når der bruges billeder og lignende af kunder til markedsføring?

Ja, der skal umiddelbart bruges en skriftlig tilladelse, når kunders billede eller lignende benyttes.

5) Kommer der en notifikation, hvis der hentes en backup, hvor en kundes data er blevet genkaldt?

Nej, det gør der ikke. I skal selv holde styr på slettede kunder, og I skal være opmærksomme på at slette kunder igen, hvis I henter en backup inden for tre dage af en evt. sletning.

6) Skal der ved tvivlsspørgsmål søges juridisk rådgivning?

Ja. FlexyBox ApS kan kun komme med gode råd, der ikke må anses som juridisk rådgivning.

7) Er det muligt at låse for adgangen til kunde- og personalekartoteket i FlexyBox systemer?

Nej, det er i dag ikke muligt at begrænse hvilke medarbejdere der har adgang til kunde- og personalekartotek.
Vi anbefaler, at du instruerer dit personale i at låse windows ved endt vagt (Windows tast + L), se evt. mere her: Tastaturgenveje i Windows

Vi kan også henvise til denne hjemmeside