Alle samlingerFlexyBIRapporter og skabeloner
Sådan laver du brugerdefinerede rapporter
Opdateret over en uge siden

I systemet kan du lave en brugerdefineret rapport.

Denne type rapport er brugbar, hvis du vil lave en specialrapport, der eksempelvis viser omsætningen pr. dag samt mandetimer, og omsætning pr. arbejdstime samt en total omsætning.

Rapporten, som vi har lavet i denne vejledning, er blot én ud af mange mulige rapporter, du kan lave. Du kan også tilføje grafer, som giver en mere visuel oversigt.

Du kan finde andre eksempler på vejledninger til rapporter her: Rapporter og skabeloner

I denne vejledning er der tre delvejledninger:

• Sådan opretter du en brugerdefineret rapport.

• Sådan lægger du omsætningen sammen med arbejdstimerne

• Sådan laver du en gennemsnitlig omsætning pr. time

• Sådan får du vist omsætning for specifikke varegrupper og afdelinger

Sådan opretter du en brugerdefineret rapport

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Moduler, og tryk efterfølgende på Brugerdefinerede rapporter.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Ny almindelig (nr. 1).

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn på rapporten ved Rapport navn (nr. 2). I eksemplet er det Omsætning og mandetimer.

• Tryk på pil ned ved Standard skabelon (nr. 3) og vælg en skabelon (nr. 4). I eksemplet er det 5 felters rapport.

• Tryk på Nyt felt (nr. 5).

Trin 4: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Salgsinformation (nr. 6).

• Tryk på Næste (nr. 7).

Trin 5: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på pil ned ved Feltet skal vise (nr. 8) og vælg hvad feltet skal vise. I eksemplet er det Salgsbeløbet.

• Tryk på pil ned ved Opdelt efter (nr. 9) og vælg hvad det skal opdeles efter. I eksemplet er det Salgsdato.

• Tryk på pil ned ved For perioden (nr. 10) og vælg hvilken periode det skal gælde for. I eksemplet er det Aktuelle periode.

• Tryk på Næste (nr. 11).

Trin 6: Der åbnes et nyt vindue. I dette eksempel er der ikke valgt noget filter.

• Tryk på Nej, feltet skal vise resultatet som det er (nr. 12).

• Tryk på Næste (nr. 13).

Husk! Du kan ved at trykke på; Ja, feltet skal vise resultatet ud fra nedenstående filter ekskludere vare, salg, grupper eller at det kun skal gælde for nogle arbejdsstationer osv. Dette kan du se et eksempel på i Sådan får du vist omsætning for specifikke varegrupper og afdelinger, som du finder i denne vejledning.

Trin 7: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn på feltet ved Felt navn (nr. 14). I eksemplet er det Omsætning.

• Tryk på pil ned ved Vis værdi som (nr. 15) og vælg. I eksemplet vil vi vise resultatet med 2 decimaler.

• Tryk på Færdig (nr. 16).

Trin 8: Feltet Omsætning er nu oprettet (nr. 17).

I eksemplet vil vi gerne lave en oversigt over mandetimer, så nu skal du gøre det samme, som du gjorde ovenfor - dog med små ændringer.

• Tryk på Nyt felt (nr. 18).

Trin 9: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Løninformation (nr. 19).

• Tryk på Næste (nr. 20).

Trin 10: Der åbnes et nyt vindue.

• Du skal nu udfylde felterne (nr. 21) med det du ønsker at få vist.

• Tryk på Næste (nr. 22).

Trin 11: Der åbnes et nyt vindue.

• Vælg om du vil bruge et filter (nr. 23). I eksemplet vælger vi Nej, feltet skal vise resultatet som det er.

• Tryk på Næste (nr. 24).

Trin 12: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn på felt ved Felt navn (nr. 25). I eksemplet er det Arbejdstimer.

• Tryk på pil ned ved Vis værdi som (nr. 26) og vælg. I eksemplet er det 2 decimaler.

• Tryk på Færdig (nr. 27).

Trin 13: Feltet Arbejdstimer er nu oprettet (nr. 28).

• Tryk på Vis rapport (nr. 29) for at se rapporten.

Trin 14: Der åbnes et nyt vindue.

• Rapporten vil nu se således ud (nr. 30)

Vi har nu mulighed for at lægge omsætningen sammen med arbejdstimerne, og vi kan samtidig lave en gennemsnitlig omsætning pr. time.

Sådan lægger du omsætningen sammen med arbejdstimerne

Trin 15:

• Tryk på Nyt felt (nr. 31).

Trin 16: Der åbnes et nyt vindue.

• Rul ned og tryk på Udregning (nr. 32).

• Tryk på Næste (nr. 33).

Trin 17: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Ja, beregn resultat på baggrund af hele perioden (nr. 34).

• Tryk på pil ned ved Beregn og vælg Sum (nr. 35).

• Tryk på pil ned ved af og vælg Omsætning (nr. 36).

• Tryk på Næste (nr. 37).

Trin 18: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn som Total omsætning ved Felt navn (nr. 38).

• Tryk på feltet nedenfor og lav en gruppe, som hedder Total (nr. 39).

• Tryk på pil ned ved Vis værdi som og vælg 2 decimaler (nr. 40).

• Tryk på Færdig (nr. 41).

Trin 19. Opsummeringsfeltet Total omsætning er nu oprettet (nr. 42). Du skal nu gøre det samme ved Arbejdstimer.

• Tryk på Nyt felt (nr. 43).

Trin 20: Der åbnes et nyt vindue.

• Rul ned og tryk på Udregning (nr. 44).

• Tryk på Næste (nr. 45).

Trin 21: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på det samme som, det du gjorde ved Omsætning ved nr. 46 og ved nr. 47.

• Tryk på pil ned ved af og vælg her Arbejdstimer i stedet (nr. 48).

• Tryk på Næste (nr. 49).

Trin 22: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn på felt som Total arbejdstimer ved Felt navn (nr. 50).

• Tryk på feltet nedenfor og angiv Total (nr. 51).

• Tryk på pil ned ved Vis værdi som og tryk 2 decimaler (nr. 52).

• Tryk på Færdig (nr. 53).

Trin 23: Opsummeringsfeltet Total arbejdstimer er nu oprettet (nr. 54).

Info: For at skabe det bedste overblik på rapporten, skal rækkefølgen være ens for felter og Opsummerings felter. Dette kan du se et eksempel på i nedenstående billede ved at der under Felter er Omsætning (nr. 55), som er nummer 1, hvor Arbejdstimer er nummer 2.

Info: Under Opsummerings felter skal rækkefølgen være tilsvarende, så Total omsætning (nr. 56) er nummer 1 og Total arbejdstimer er nummer 2.

• Du ændrer på rækkefølgen ved at trykke på pile op og pile ned ud for det pågældende Felt eller Opsummerings felt (nr. 55 og nr. 56).

Vi vil nu lave en gennemsnitligt omsætning pr. time

Sådan laver du en gennemsnitlig omsætning pr. time

• Tryk på Nyt felt (nr. 57).

Trin 24: Der åbnes et nyt vindue.

• Rul ned og tryk på Udregning (nr. 58).

• Tryk på Næste (nr. 59).

Trin 25: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Nej, beregn for hver enkelt delperiode (nr. 60).

• Tryk på Næste (nr. 61).

Trin 26: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på feltet under Udregningsformel (nr. 62) og angiv, hvad du vil beregne. Du skal i feltet skrive:

[Omsætning]/[Arbejdstimer]

• Tryk på Næste (nr. 63).

Trin 27:

• Angiv navn på feltet ved Felt navn (nr. 64). I eksemplet er det Pr. time.

• Tryk på pil ned ved Vis værdi som og vælg (nr. 65). I eksemplet er det 2 decimaler.

• Tryk på Færdig (nr. 66).

Trin 28: Feltet Pr. time er nu oprettet (nr. 67).

• Tryk på Vis rapport for at se rapporten (nr. 68).

Trin 29:

• Resultatet på rapporten vil se således ud (nr. 69).

Hvis du kun vil have omsætning fra specifikke varegrupper og afdelinger, kan du gå ind og lave et filter, som kan bruges til dette.

Sådan får du vist omsætning for specifikke varegrupper og afdelinger

Trin 30:

• Tryk på Rediger-ikonet (nr. 70). I eksemplet vælger vi Omsætning, hvor vi vil redigere, hvor meget vin, der bliver solgt.

Trin 31: Der åbnes et nyt vindue.

• Bevar den samme indformation, som er Salgsinformation (nr. 71).

• Tryk på Næste (nr. 72).

Trin 32: Der åbnes et nyt vindue.

• Bevar den samme information (nr. 73).

• Tryk på Næste (nr. 74).

Trin 33: Der åbnes et nyt vindue. Du skal nu til at ændre på filter.

• Tryk på Ja, feltet skal vise resultatet ud fra nedenstående filter (nr. 75).

• Tryk på Filter administration (nr. 76).

Trin 34: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på det grønne plus (nr. 77).

Trin 35: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn ved Filter navn (nr. 78). I eksemplet er det Vin omsætning.

• Tryk på Varegrupper (nr. 79).

• Sæt flueben ved de varegrupper det skal gælde for (nr. 80).

• Tryk på OK (nr. 81).

Trin 36: Filter Vin omsætning er nu oprettet (nr. 82).

• Tryk på Kryds i øverste højre hjørne (nr. 83) for at lukke vinduet.

Trin 37:

• Tryk på pil ned ved feltet (nr. 84).

• Tryk på det filter du lige har oprettet (nr. 85). I eksemplet er det Vin omsætning.

• Tryk på Næste (nr. 86).

Trin 38: Der åbnes et nyt vindue.

• Bevar den samme information (nr. 87).

• Tryk på Færdig (nr. 88).

Trin 39: Du har nu ændret på filtret, så rapporten indeholder omsætning af vin.

• Gem rapporten (nr. 89).