Alle samlingerFlexyInventoryLagerstyring
Sådan laver du lageroptælling med optællingslister
Opdateret over en uge siden

Denne vejledning viser, hvordan du laver lageroptælling med optællingslister.

Det gør det nemmere at tælle dit lager op, da du slipper for at lave et lagerflyt.

Når du bruger lageroptællingslister, skal du forestille dig, at der kun er ét stort lager - også selvom de varer, der tælles, flyttes fra et fysisk lager til et andet lager.

Der er nemlig ikke fokus på placeringen af varerne, men derimod kun at tælle dem.

Du laver lageroptælling med optællingslister ved at følge disse trin:

Trin 1:

Du skal først ind og aktivere funktionen. Det gør du således:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Systemindstillinger.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på pil ned ved Kassesystem (nr. 1).

• Tryk på Lagerstyring (nr. 2).

Rul ned indtil du kommer til Benyt lager optællingslister.

• Sæt flueben ved Benyt lager optællingslister (nr. 3).

• Tryk på OK for at gemme ændringen.

Trin 3:

Du kan nu lave en lageroptælling med optællingslister.

• Tryk på Vis (nr. 4).

• Tryk på Udfør lageroptælling (nr. 5).

Trin 4: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på det lagerområde du gerne vil udføre en optælling på (nr. 6).

• Tryk på Fortsæt (nr. 7).

Trin 5:

• Vælg, hvornår optællingen finder sted (nr. 8). I eksemplet foretages optællingen nu.

• Tryk på Start optælling (nr. 9).

Trin 6: Der åbnes et nyt vindue.

Du kan nu oprette en ny optællingsliste.

• Tryk på Opret ny liste (nr. 10).

• Angiv navn på optællingslisten (nr. 11). I eksemplet er det Madvarer.

• Tryk på OK (nr. 12).

• Du kan nu se listen i venstre kolonne, hvor du har mulighed for at redigere og slette listen (nr. 13).

Trin 7:

Du kan tilføje varer og råvarer til listen, som du gerne vil lave optælling på.

• Tryk på Tilføj vare fra kassesystem (nr. 14). Du kommer nu ind i varekartoteket, hvor du kan dobbeltklikke på den pågældende vare for at tilføje den. Varen kommer nu til syne i feltet under knappen. I eksemplet er det Mørbrad.

• Tryk på Tilføj råvare (nr. 15). Du kommer nu ind i råvarekartoteket, hvor du kan dobbeltklikke på den pågældende råvare for at tilføje den. Råvaren kommer nu til syne i feltet under knappen. I eksemplet er det Havsalt.

• Hvis du gerne vil lave om på rækkefølgen af råvarerne/varerne skal du flytte musen over på varen. Der dukker nu tre streger op i højre side (nr. 16). Træk varen op eller ned afhængig af hvor du vil have den til at være.

• Hvis du højreklikkede tre prikker, får du mulighed for at redigere råvaren/varen, se log for råvaren/varen og slette råvaren/varen fra den valgte optællingsliste (nr. 17).

• For at begynde optællingen skal du trykke på Start optælling (nr. 18).

Trin 8:

• Angiv antal råvarer/varer der er på lageret (nr. 19).

• Du kan i venstre kolonne se, hvor mange råvarer/varer på listen der er optalt (nr. 20). I eksemplet er alle tre varer talt op.

• Når du er færdig med din optælling, skal du trykke på Indsend (nr. 21).

Lageroptællingen er nu registreret.

• Du har mulighed for at udskrive optællingslisten (nr. 22) eller udskrive total lager (nr. 23).

Trin 9:

• Du kan nu se listen, der bliver udskrevet (nr. 24).

Optælling fra WorkForce app

Trin 10:

Du kan også lave optælling fra din workforce app.

• Log ind med brugernavn og kode (nr. 25).

Trin 11:

• Tryk på Lager Optælling (nr. 26)

Trin 12:

• Vælg lagerområde (nr. 27). I eksemplet er det Madvarer (nr. 27).

Trin 13:

Du skal nu tælle varerne på listen.

• Du kan se navnet på råvaren/varen øverst (nr. 28). I eksemplet er det Havsalt. Du har også mulighed for at søge på en bestemt råvare/vare.

• Indtast antal råvare/vare (nr. 29).

• Tryk på Færdig (nr. 30).

• Tryk på Næste (nr. 31).

Trin 14:

• Du kommer nu hen til den næste råvare/vare (nr. 32). Du skal her gøre det samme som i trin 13.

• Når du er færdig med din optælling, skal du trykke på papirflyver-ikonet i højre nederste hjørne (nr. 33).

Trin 15:

• Tryk på Ok (nr. 34) for at sende optællingslisten til FlexyBox-systemet.

Trin 16:

Du kan nu se optællingslisten i systemet.

Du skal gentage trin 3, trin 4 og trin 5. Disse er beskrevet kort i det nedenstående:

• Tryk på Vis.

• Tryk på Udfør lageroptælling.

• Der åbnes et nyt vindue. Tryk på det lager område du gerne vil udføre en optælling på.

• Tryk på Fortsæt.

• Vælg, hvornår optællingen finder sted.

• Tryk på Start optælling (nr. 9).

Trin 17: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Optællingslisten (nr .35). I eksemplet er det Madvarer (nr. 35).

• Tjek gerne listen igennem for at sikre, at alt står korrekt (nr. 36).

• Tryk på Indsend (nr. 37).

Trin 18:

• Optællingen er nu registreret på lageret (nr. 38).