Alle samlingerEksternt HardwarePrinter
Sådan installerer du Citizen Lan Printer
Opdateret over en uge siden

Denne vejledning forklarer, hvordan du installerer en Citizen printer.

Vigtigt! Før du går i gang, så skal du installere driveren til din printer. Du finder driveren her: Printer Drivere

Info: Du skal først tage stilling til, hvilken computer du skal installere printeren på. Den computer skal altid stå tændt. Er computeren slukket, vil printeren ikke virke.

Sådan får du Citizen Lan printeren

Trin 1:

• Tænd printer

• Sæt lan kabel i printeren.

• Find IP-adressen som printeren får for at kunne logge på den og give informationer om, hvilket WiFi den skal være på.

De ser lidt forskellige ud fra printer til printer

• Port, hvor du sætter lan-kablet i (nr. 1).

• Knap, som du kort trykker på, for at få en statusseddel, der fortæller om informationer om printeren, og hvilken IP-adresse den har (nr. 2). Hvis ikke det virker første gang, skal du vente 10-15 sekunder og prøve igen. Det gør ikke noget, at du trykker flere gange. Printeren skal kunne printe en statusseddel.

1 og 2.png

Trin 2:

Du kan nedenfor se et eksempel på en statusseddel: Vi er interesseret i feltet IP Address. Hvis printeren fortæller, at IP-adressen er 192.168.10.100, så fortæller printeren, at den ikke endnu har fået en IP-adresse fra det netværk, som du har. Det vil sige, at det er en IP-adresse, som printeren som standard har, og ikke en IP-adresse som printeren har fået af det netværk, den er sat til. Printeren vil derfor ikke kunne tilgås. Når du sætter et lan kabel på, så skal du slukke for strømmen for printeren, vente 30 sekunder og derefter tænde printeren igen. Først der vil den forstå, at den er kommet på et netværk og få en IP-adresse.

Hvis den stadig ikke har fået en IP-adresse, så er der en udfordring med, hvad der sidder fra lan-kablet og ind mod netværket. Som regel er der enten noget galt med kablet eller det som kablet sidder i henne ved væggen. Er dette tilfældet, så har det ikke noget med printer eller Flexybox at gøre, men derimod med opstillingen.

Flexybox vil gerne hjælpe med at fejlsøge, men vi anbefaler, at du kontakter vores samarbejdspartner IT guy, hvis du har brug for hjælp til at fejlsøge.

Trin 3:

Info:
Det er vigtigt, at printeren er på samme netværk som den computer, du gerne vil have printeren installeret på. Er de på forskelligt netværk, kan de ikke se hinanden.

Så hvis printeren har fået en emailadresse kan du teste om computeren kan kommunikere med den. Det gør du således:

• Tryk på Windows, og skriv CMD i søgefeltet (nr. 3 og nr. 4)

• Tryk på ENTER

• Skriv ping [ID adresse] (nr. 5)

• Tryk på ENTER

• Hvis den ser ud som på nedenstående billede, kan de ikke snakke sammen, da du ikke har nogen printer på netværket (nr. 6). (OBS: Billedet er fra en anden printer, derfor er der en anden ID-adresse)

• Hvis de kan snakke sammen, ser det således ud (nr. 7). (OBS: Billedet er fra en anden printer, derfor er der en anden ID-adresse)

Trin 4:

• Hent driver. Den findes i starten af vejledningen og hedder Windows_POS_Driver_CT-S851II_v3000.

• Dobbeltklik på printer og få den installeret.

• Gå i kontrolpanel (nr. 8 til nr. 10).

8 til 10.png
  • Tryk på Vis enheder og printere under Hardware og lyd (nr. 11).

Info: Der kan være forskel på opsætning ml. windows 10 og windows 11.

• Tryk på Tilføj en printer (nr. 12).

• Tryk på Den printer, jeg søger efter, findes ikke på listen (nr. 13)

12 og 13.png
  • Tryk på Tilføj en printer ved hjælp af TCP/IP-adresse eller værtsnavn (nr. 14).

• Tryk på Næste (nr. 15).

14 og 15.png
  • Indtast IP-adresse som printeren har fået (nr. 16).

• Tryk på Næste (nr. 17).

16 og 17.png
  • Tryk på Næste (nr. 18).

• Vælger driveren der er installeret (nr. 19).

• Tryk på Næste (nr. 20).

19 og 20.png
  • Tryk på Næste (nr. 21).

• Kald printeren noget sigende ved Printernavn (nr. 22).

• Tryk på Næste (nr. 23).

22 og 23.png
  • Vælg Del ikke denne printer (nr. 24).

• Tryk på Næste (nr. 25).

24 og 25.png
  • Fjern flueben ved Vælg som standardprinter (nr. 26).

• Tryk på Udfør (nr. 27).

26 og 27.png

Trin 5:

• Højreklik på printer (nr. 28)

• Tryk på Printeregenskaber (nr. 29).

28 og 29.png
  • Tryk på Porte (nr. 30)

• Fjern flueben ved Aktivér tovejsunderstøttelse (nr. 31).

• Tryk på Anvend (nr. 32).

30 til 32.png
  • Tryk på Generelt (nr. 33).

• Tryk på Indstillinger (nr. 34).

33 og 34.png
  • Tryk på Avanceret (nr. 35).

• Tryk på Never ved Cash Drawer (nr. 36).

• Tryk på OK (nr. 37).

36 og 37.png
  • Tryk på Anvend (nr. 38).

• Tryk på OK (nr. 39).

38 og 39.png
  • Tryk på OK (nr. 40).

Vent 10 min. eller genstart print spooler manuelt.

Du genstarter print spooler manuelt således:

• Højreklik på proceslinje, og tryk på Jobliste (nr. 1 og nr. 2).

1 og 2.png
  • Tryk på Tjenester (nr. 3).

• Tryk på Åbn tjenester (nr. 4).

3 og 4.png
  • HøjreklikPrint Spooler (nr. 5).

• Tryk på Genstart (nr. 6).

Det kan hjælpe på mange printudfordringer

5 og 6.png

Du skal nu teste printeren:

• Højreklik på printeren (nr. 1)

• Vælg Printeregenskaber (nr. 2)

1 og 2.png
  • Tryk på Udskriv testside (nr. 3).

• Tryk på Luk (nr. 4).

• Tryk OK (nr. 5).

Hvis det virker, kan du fortsætte i Flexybox.
Hvis det ikke virker, er der en fejl i printer eller Windows, som du skal have løst, inden du kan fortsætte i Flexybox.

Flexybox-systemet

• Genstart Flexybox efter at printeren er installeret, for ellers kan Flexybox ikke se den nye printer.

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på Flexybox Administration.

• Tryk på Kassesystem, og tryk efterfølgende på Printerregler.

Her kan du tilføje printeren til en printerregel.

• Tryk på printerregel (nr. 1)

• Vælg arbejdsstation, som computeren er på (nr. 2).

• Vælg den nye printer (nr. 3).

• Tryk på OK.

• Genstart Flexybox.

Det er vigtigt, at du genstarter den computer printerreglen er på, når du laver en ændring.
Det er nu en god ide at teste, at det hele virker.
Hvis det ikke virker, skal du have gennemgået alle trinene, og virker det stadig ikke, kan du kontakte Flexybox.