Alle samlingerFlexyPOSVarer
Sådan sætter du styring af ret og bongrupper op
Opdateret over en uge siden

I systemet kan du sætte varer/retter op og styre disse.

Funktionen gør, at du selv kan bestemme, hvornår eksempelvis forret, hovedret og dessert skal sendes til køkkenet.

Du sætter styring af ret op ved at følge disse to delvejledniger:

• Sådan sætter du bongrupper op

• Sådan sætter du bongruppe på vare/ret

• Sådan bruger du ret styring

Sådan sætter du bongrupper op

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Kasse system, og tryk efterfølgende på Bon grupper.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Tilføj (nr. 1).

Der åbnes et nyt vindue. Du skal nu udfylde felterne.

• Angiv navn på den pågældende bongruppe ved Navn (nr. 2). I eksemplet er det Forret.

• Angiv et tegn, der ønskes som separationslinie på en bon ved Adskillelses linie (nr. 3). I eksemplet er det tegnet: "-" .

• Angiv den forkortelse, der skal stå på fanen for bongruppen i kassen ved Forkortelse (nr. 4). I eksemplet er det F.

• Angiv den placering, bongruppen har ved Sortering (nr. 5). I eksemplet er det 1. Dette kan eksempelvis forstås som 1 Forret, 2 Hovedret og 3 Dessert.

• Tryk på Gem for at oprette bongruppen. Bongruppen er nu oprettet.

Du skal derefter under vareopsætning på din vare vælge hvilken ret den skal køre. Dette er den/de bongrupper, som du lige har oprettet.

Sådan sætter du bongruppe på vare/ret

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Kasse system, og tryk efterfølgende på Vare kartotek.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Dobbeltklikden pågældende vare (nr. 1), du vil tilføje bongruppen/ret på.

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på pil ned ved Ret (nr. 2).

• Vælg den bongruppe/ret som du vil have på varen (nr. 3),. I eksemplet er det Forret.

• Tryk på OK for at gemme ændringen.

Du kan nu benytte ret styring. Dette gør du ved at gøre følgende:

Sådan bruger du ret styring

Trin 1:

• Gå til kassen (nr. 1).

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Kør næste (nr. 2).

Info: Du kan også benytte det direkte fra bordmenuen i bordplanen. Du markerer her et bord og trækker den ned på skærmen.

Sådan bruger du ret styring i FlexyOrder

Bongruppe/ret er et sæt af varer på en regning, der skal udskrives til køkkenet sammen, når retten køres. Når der ikke er valgt nogen ret for varerne, også kendt som 'Direct' eller 'Ret 0', vil disse varer straks blive udskrevet til køkkenet, når de tildeles en regning.

Kørsel af bogrupper/retter

Hver ret har en sorteringsrækkefølge, og det er sådan systemet kører den næste ret i sorteringsrækkefølgen på.

• I FlexyOrder kan du køre næste ret via menuen (nr. 1).

• Funktionen skal aktiveres inde i systemindstillinger (nr.1 til nr. 3).

Valg af ret

Når du tilføjer varer til en regning, kan de have en ret sat enten implicit eller eksplicit.

Implicit (standard) valg af ret

Implicitte retter kan konfigureres direkte i vareadministrationen. Varen vil have denne ret sat, når den tilføjes til en regning, medmindre den overskrives eksplicit. Standard ret på en vare er "Direkte" (0) ret.

Eksplicit valg af ret

For at angive en ret eksplicit på en regning i FlexyOrder kan du i toppen af vareoversigten vælge en ret, som de varer, du vælger, skal anvendes i.

Når du bruger 'Direct', vil det bruge det implicit valgte ret (nr. 1).