Alle samlingerEksternt SoftwareEksterne programmer
Her er fordele og ulempe ved en hosted server
Opdateret over en uge siden

Flexybox-systemet er designet, så databasen og hovedservicen (det program, der styrer jeres data) begge er placeret på én maskine.

Når I vælger en lokal server, har I ansvaret for at sikre, at maskinen er tændt, online og vedligeholdt. Dette ansvar bortfalder, når I vælger en hosted server hos Flexybox.

En hosted server vil give jer mere tid til at fokusere på jeres forretning og vil samtidig gøre fremtidig fejlsøgning nemmere for Flexybox. En hosted server sikrer, at alle jeres online aktiviteter altid er tilgængelige for jeres kunder.

En ulempe ved at have en hosted server er afhængigheden af jeres netværk. Netværket skal være stabilt og altid være online.

Når jeres database er placeret på en hosted server, betyder det, at den er i skyen. For at tilgå skyen skal I have internetadgang. Mister I internetforbindelsen, kan I ikke benytte Flexybox-systemet. Vi oplever dog, at internetstabiliteten generelt er blevet bedre, og at virksomheder i stigende grad er afhængige af internettet på tværs af værktøjer. Dette er dog stadig noget, du bør overveje nøje.

Fordelen ved at have en lokal server er, at I altid kan benytte Flexybox-systemet, også hvis I mister internetforbindelsen. Hvis I f.eks. driver en restaurant, hvor det er vigtigere at kunne afregne borde og udlevere kvitteringer til gæsterne end at modtage nye bookinger, anbefaler vi en lokal server.

Med "mistet internetforbindelse" mener vi, at I mister forbindelsen leveret af jeres internetudbyder. Dette kan ske, hvis internetudbyderen f.eks. graver et kabel over. Med andre ord skal jeres interne netværk altid fungere. Uden det interne netværk vil intet virke.

Her er en opsummering af fordele og ulemper ved at have en hosted server kontra en lokal server:

Fordele ved en hosted server:

• Mindre ansvar for vedligeholdelse: Flexybox håndterer driften og vedligeholdelsen af serveren.

• Altid online: Online aktiviteter er konstant tilgængelige for kunder.

• Nem fejlsøgning: Gør det lettere for Flexybox at diagnosticere og løse problemer.

Ulemper ved en hosted server:

• Afhængig af en internetforbindelse: Systemet kan ikke tilgås uden en stabil internetforbindelse.

• Netværksstabilitet kræves: Kræver, at jeres netværk altid er stabilt og online.

Fordele ved en lokal server:

• Uafhængig af en internetforbindelse: Kan benyttes selvom I mister internetforbindelsen.

• Lokal kontrol: Fuld kontrol over serverens drift og vedligeholdelse.

Ulemper ved en lokal server:

• Mere ansvar: Kræver, at I selv sørger for, at serveren er tændt, online og vedligeholdt.

• Fejlsøgning: Kan være vanskeligere uden ekstern support fra Flexybox.