Sådan opsætter du en Heron scanner
Opdateret over en uge siden

Denne vejledning forklarer, hvordan du opsætter en Heron scanner.

Denne vejledning indeholder følgende:

• Forklaring af modes

• Sådan sætter du scanneren op i Flexybox

• Sådan fejlsøger du på scanneren

Forklaring af modes
Der er to modes du kan bruge scanneren i.

Første mode
Denne hedder keyboard mode emulation. Det betyder, at scanneren fungerer som et keyboard, hvor det data, du scanner, indtastes i systemet, ligesom det ville gøre, hvis du selv indtastede det.

Hvornår bruger du keyboard mode?
Keyboard mode bruges, hvis du ofte har et bestemt felt, du skal have scannet data ind i. Denne måde gør det meget hurtigere at få indtastet data.

Keyboard mode ser QR-kode således ud:

Andet mode
Denne hedder USB-com / CL-com port emulation.

Hvornår bruger du USB-com mode?
USB-com mode ville du ofte bruge, hvis du skal scanne gavekort eller deals i kassen. Her får du data på en bestemt måde, hvor Flexybox ved, hvad der skal ske med det bestemte data. Det er uafhængig af tid og sted, du skal blot scanne kortet.

USB-com mode ser QR-kode således ud:

Hvis du har behov for at resette scanneren, kan du bruge følgende QR-kode:

Når du har sat scanneren i det rigtige mode, skal du gøre følgende:

Sådan sætter du scanneren op i Flexybox
Trin 1:

• Åben Flexybox

Du skal først sætte scanneren op på arbejdsstationen.

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på Flexybox Administration.

• Tryk på Grundopsætning, og tryk efterfølgende på Arbejdsstationer.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Vælg arbejdsstation (nr. 1).

Trin 3:

• Tryk på Udstyr (nr. 2).

• Vælg Data læser (nr. 3)

• Tryk på rediger-ikonet (nr. 4).

Trin 4:

• Tryk på pil ned ved Kommunikation (nr. 5).

• Tryk på Serial - vælg COM port (nr. 6).

Trin 5:

• Indtast nummer på COM port ved Port nummer (nr. 7). I eksemplet er det 7.

• Tryk på Gem ændringer (nr. 8).

Trin 6:

• Tryk på OK (nr. 9).

• Tryk på OK (nr. 10).

Trin 7:
Du skal nu tilføje kortlæser, som arbejdsstationen læser fra.

• Dobbeltklik arbejdsstationen igen (nr. 11).

Trin 8:

• Tryk på Tilføj ved Kortlæsere som denne arbejdsstation læser fra (nr. 12).

Trin 9:

• Tilføj den korrekte kortlæser (nr. 13).

• Tryk på OK (nr. 14).

• Genstart Flexybox.

Trin 10:

• For at teste at der er forbindelse mellem Flexybox og scanneren, kan du prøve at scanne en stregkode eller QR kode. I Flexybox kan du nu se det, du har scannet (nr. 15). I eksempler er kortet tomt.

Sådan fejlsøger du på scanneren
Denne vejledning viser, hvordan du fejlsøger på scanneren.

Udfordring:
Scanneren vil hverken scanne eller tænde, når den er sat til.

Fejlsøgning:

• Sørg for at scanneren sidder i en USB-port, der leverer nok strøm. Ofte vil du på stationære PC’er være nødt til at sætte scanneren ind i nogle af de bagerste porte og ikke foran.

• Dernæst kan det være, at scanneren er sat i OEM mode. Det er et mode, hvor scanneren lytter efter noget bestemt data, som ikke leveres i Flexybox. Du løser dette ved at få scanneren ud af OEM mode og tilbage i Keyboard mode eller USB-com mode. Det gør du ved at følge denne video: Sådan får du Heron scanner ud af OEM mode

Oplever du stadig problemer på trods af at du har sat alt rigtigt op?

Nogle programmer kan overtage den COM-port, som læseren bruger.

Løsningen vil være at lukke programmer enkeltvis, for at finde ud af hvilket program der overtager COM-porten.

Hvis det er tilfældet og løser problemet, må du meget gerne kontakte os.