Alle samlingerFlexyCRMDørsystem
Sådan sætter du døropsætning op
Opdateret over en uge siden

I systemet kan du sætte døropsætning op.

Dette gør, at du kan styre, hvilke medlemmer eller medarbejdere der har adgang til hvilke døre på hvilke tidspunkter. Du har dermed altid mulighed for at sikre, hvem der kommer ind i dit center og mulighed for at gå tilbage for at tjekke, hvem der har mødt på hvilke tidspunkter og ved hvilken dør.

Husk! Du skal have licens til dørkontrol og kundekort. Uden disse virker døropsætning ikke.

Når du skal sætte dørstyring op, skal du først sætte følgende fem punkter op:

• Medlemskab/kontrakt

• Aktivitet

• Område

• Åbningstid

• Kode

Denne vejledning indeholder disse delvejledninger:

• Sådan sætter du en aktivitet op

• Sådan sætter du et område op

• Sådan sætter du en åbningstid op

• Sådan sætter du en kode op

• Sådan sætter du et medlemskab/kontrakt op

• Sådan sætter du teknisk dørkontrol op

• Sådan sætter du dørstyring op

Sådan sætter du en aktivitet op

En aktivitet omhandler, hvad medlemmer eller personale har adgang til.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Booking opsætning, og tryk efterfølgende på Aktiviteter.

• Tryk på Tilføj for at oprette en ny aktivitet.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue. Du kan nu sætte forskellige aktiviteter op.

• Angiv et navn på aktiviteten ved Aktivitets navn (nr. 1). Alle aktiviteter skal have et navn.

Info: Angående navnet er det en god ide at kalde aktiviteten et navn, der henviser specifikt til aktiviteten eller placeringen. Det kan eksempelvis være Styrkehold, Hoved-/Bagdør eller Fremmøde boksning. Det kan også være en god ide at henvise til den aktuelle afdeling, hvis du har flere afdelinger som eksempelvis Hoveddør - Valby eller Styrkehold - Herning.

• Du skal nu give aktiviteten en type. Det indeholder, hvilken slags aktivitet det handler om.

• Du kan vælge Hold aktivitet (nr. 2). Denne bruges til aktiviteter, der bookes som hold.

• Du kan vælge Fremmøde (nr. 3). Denne bruges til fremmøde i dit fitnesscenter.

• Du kan til fremmøde vælge, at det skal koste klip at fremmøde til aktiviteten (nr. 4).

• Tryk på pil ned ved Afdeling (nr. 5) og vælg, hvilken afdeling aktiviteten skal være gældende for. Dette er aktuelt, hvis du har flere afdelinger.

• Tryk på Gem aktivitet for at oprette aktiviteten.

Sådan sætter du et område op

Et område bruges til at koble på en åbningstid. Du kan herved bestemme, hvilke områder du vil give adgang til på hvilke tidspunkter.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Områder.

• Tryk på Tilføj.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Angiv navn til området (nr. 1).

Info: Angående navnet er det en god ide at kalde området et navn, der henviser specifikt til området eller åbningstid i området. Det kan eksempelvis være Hoveddør - begrænset tid, Svømmehal - bemandingstid eller Fitness - 24/7.

• Tryk på Gem ændringer for at oprette området.

Sådan sætter du en åbningstid op

Åbningstider bestemmer, hvornår medlemmer eller personale kan komme ind i bestemte områder. Det kan eksempelvis være relevant, hvis der i et bestemt område kun må opholde sig medlemmer, hvis der er personale tilstede.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Åbningstider.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

Du kan nu vælge mellem åbningstider for en periode (se trin 2 og 3) og for enkelte dage (se trin 4 og 5).

Den første er åbningstider for en periode.

• Tryk på det område (nr. 1), som du vil opsætte åbningstider på.

• Du kan nu enten dobbeltklikke på Standard åbningstider (nr. 2) og opsætte de generelle åbningstider i område.

• Eller du kan trykke på Ny (nr, 3) og oprette en ny periode. Det kan være relevant, hvis du i en bestemt periode har ændrede åbningstider.

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

• Du kan nu se åbningstid for det selvvalgte område (nr. 4).

• Tilføj en beskrivelse til åbningstiden (nr. 5). Det kan eksempelvis være Vinterferie eller Påskeferie.

• Tryk pil ned ved Fra og Til (nr. 6) og vælg den periode, som åbningstiden skal gælde for.

• Tilføj en lukke-kommentar, som vises for kunder online, hvis der er lukket (nr. 7).

• Du kan nu bestemme åbningstiden for den pågældende dag ved at trykke på starttidspunktet (nr. 8) og trække hen til sluttidspunktet (nr. 9). Dette gentager du ved de forskellige dage.

• Tryk på OK for at gemme åbningstiderne for perioden.

Trin 4:

Du kan også opsætte en åbningstid for enkelte dage.

• Tryk på Enkelte dage (nr. 10).

• Tryk på det bestemte område (nr. 11).

• Tryk på Ny (nr. 12).

Trin 5: Der åbnes et nyt vindue.

• Du ser nu åbningstiden for det valgte område (nr. 13).

• Tilføj en beskrivelse til åbningstiden (nr. 14). Det kan eksempelvis være Open by Night eller Spinning arrangement.

• Tryk pil ned ved Dato (nr. 15) og vælg dato for åbningstiden.

• Tilføj en lukke-kommentar, som vises for kunder online, hvis der er lukket (nr. 16).

• Du kan nu bestemme åbningstiden for den pågældende dag ved at trykke på starttidspunktet (nr. 17) og trække hen til sluttidspunktet (nr. 18)

• Tryk på OK for at gemme åbningstiderne for perioden.

Sådan sætter du en kode op

Du skal først sætte automatisk kodegenerering til.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Grund opsætning, og tryk efterfølgende på Systemindstillinger.

Trin 2:

• Tryk på Kunde (nr. 1), og tryk på pil ned ved Automatisk Kode generering (nr. 2).
    Du kan enten vælge: Generer koder til alle kunder, hvilke kan være relevant ift. gæstekoder eller Generer koder til alle kunder med aktive kontrakter (nr. 3).

Trin 3:

Du skal dernæst sætte kodegenerering op:

• Tryk på Rediger ved Kode generering (nr. 4).

Trin 4:

• Sæt flueben i Aktiver automatiske koder, hvis det skal gøres automatisk (nr. 5).

• Angiv kodens længde ved Kode længde (nr. 6).

• Sæt flueben i Brug tal, hvis der skal bruges tal i koden (nr. 7).

• Sæt flueben i Brug små bogstaver, hvis der skal bruges små bogstaver i koden (nr. 8)

• Tryk på Gem ændringer for at gemme indstillinger for automatisk kodegenerering.

• Tryk på OK for at gemme ændringerne.

Sådan sætter du et medlemskab/kontrakt op

Når du opretter et medlemskab/kontrakt, kan du tilføje aktiviteter.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Moduler, og tryk efterfølgende på Kontrakter (medlemskaber).

• Tryk på Opret ny for at oprette et nyt medlemskab.

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

Du skal nu vælge, hvilken kontrakt du ønsker at oprette.

• Vælg mellem Almindelig kontrakt og Klippekort kontrakt. I nedenstående eksempel har vi valgt Almindelig kontrakt.

• Tryk på Fortsæt.

Trin 4: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Generelt (nr. 1).

• Sæt flueben i de aktiviteter på døre, som medlemmer på denne kontrakt kan benytte (nr. 2).

Du kan se alle funktioner ved oprettelse af et medlemskab ved at se i denne vejledning: Sådan sætter du et medlemskab/kontrakt op

Sådan sætter du teknisk dørkontrol op

Du skal her gøre følgende:

Sådan sætter du dørstyring op

Når relæ og kortlæser er sat op, kan du sætte dørstyring op.

Trin 1:

• Tryk på Opsætning, og tryk derefter på FlexyBox Administration.

• Tryk på Moduler, og tryk efterfølgende på FlexyBox dørsystem.

Trin 2: Der åbnes et nyt vindue.

• Tryk på Ny enhed (nr. 1).

• Angiv navn på døren (nr. 2).

• Tryk på Tilføj ved ID læser (nr. 3) og tilføj OSDP dørkontrol (kortlæseren).

• Tryk på Tilføj ved Lås (nr. 4) og tilføj Chiyu (relæet).

• Tryk på de to tandhjul (nr. 5).

Trin 3: Der åbnes et nyt vindue.

• Du skal nu tage stilling til de forskellige indstillinger i vinduet for at opsætte dørstyring efter jeres behov

Nedenstående er forklaring på det forskellige funktioner:

• Døren skal kun være åben i åbningstiden (nr. 1)

Hvis du sætter flueben ved Døren skal kun være åben i åbningstiden, så kan døren åbne ift. det du har valgt i feltet under, som er Dørens åbningstid. Du kan ikke komme ind ad døren på andre tidspunkter - uanset hvilket medlemskab du har eller om du er medarbejder.

Hvis ikke du sætter et flueben ved Døren skal kun være åben i åbningstiden, så er der ikke nogen åbningstid på døren, men medlemmerne kan komme ind, hvis de har adgang til døren på det tidspunkt, hvor de forsøger at komme ind. Det kan eksempelvis være, fordi de er på et hold, de har et medlemskab, eller de har en reservation.

• Døren åbningstid (nr. 2)

Dørens åbningstid begrænser til, at døren kun kan bruges i det valgte tidsrum. Denne åbningstid kan ikke overskrives af medlemskaber, og funktionen kræver, at Døren skal kun være åben i åbningstiden, er aktiveret.

• Kræv et aktivt medlemskab (nr. 3)

Hvis du sætter flueben ved Kræv et aktivt medlemskab kan medlemmerne kun komme ind, hvis de har et aktivt medlemskab, og hvis medlemskabet giver adgang på det tidspunkt, de forsøger at komme ind.

Hvis ikke du sætter et flueben ved Kræv et aktivt medlemskab kan alle medlemmer komme ind i åbningstiden, eller hvis de har et kort/en kode, der er knyttet op til en medlemsprofil.

Hvis medlemskabet ikke har en åbningstid, så bliver primære åbningstider valgt. Derfor er det vigtigt at tjekke om medlemskabets åbningstid og primære åbningstid modstrider hinanden, hvis du oplever, at et medlem ikke kan komme ind.

primære åbningstid.jpg
  • Påkræv adgang til specifik aktivitet for indgang (nr. 4)

Du kan her vælge den aktivitet, der bruges til at få adgang. Hvis ikke der er sat en aktivitet, så skal du se om medlemmet har et aktivt medlemskab, hvis medlemmet ikke kan fremmøde.

• Afdelingsspecifikt fremmøde (nr. 5)

Hvis du har flere afdelinger og vil have fremmøde i en specifik afdeling, kan det vælges her. Det er samtidig valgt under medlemmets profil. Det anbefales at du altid vælger en afdeling, hvis du har flere afdelinger.

• Døren er låst op i åbningstiden (nr. 6)

Hvis der er et tidsrum, hvor døren skal være åben for alle, så skal du sætte flueben ved Døren er låst op i åbningstiden og vælge en åbningstid ved Altid åben Åbningstider.

Hvis du ikke sætter et flueben ved Døren er låst op i åbningstiden, men har valgt en åbningstid ved Altid åben Åbningstider, sker der ikke noget.

Hvis denne funktion bruges sammen med en skydedør, vil døren stå åbent hele tiden.

• Altid åben Åbningstider (nr. 7)

Du kan vælge en åbningstid, hvor døren altid skal være åben.

Som beskrevet i ovenstående ved Døren er låst op i åbningstiden, er funktionen kun gældende, hvis du sætter flueben ved Døren er låst op i åbningstiden.

Hvis ikke du vælger en åbningstid, så vil systemet automatisk følge standard åbningstiden.

• Udgangsdør (nr. 8)

Funktionen bruges for at registrere, hvor mange der går ud af dit center. Medlemmet kan altid komme ud uanset om funktionen er aktiveret eller ej. Funktionen kræver, at der er forskellige døre til ind- og udgang.

Hvis du sætter et flueben, så ved du hvor mange der er i centeret, og der vil ikke være et ca. ved fremmødte kunder.

ikke ca.jpg

Hvis du ikke sætter flueben ved Udgangsdør, så vil der stå et ca. ved fremmødte kunder, da du ikke kan være sikker på, hvor mange der er i centeret. Det er et cirkatal, da der er sat en indstilling op, som udregner hvor lang tid man forventer, at et medlem opholder sig i centeret.

1 til 8.jpg
  • Sekunder døren er åben (nr. 9)

Du kan vælge, hvor lang tid døren skal være åben. Hvis det er en gate skal den sætte til 0,1 fordi den skal have et impuls.

• Fremmød automatisk kunder til hold/bookinger de er tilmeldt (nr. 10)

Hvis du sætter flueben ved Fremmød automatisk kunder til hold/bookinger de er tilmeldt, så kan medlemmet fremmøde sig til alle de hold, de er på, indenfor deres fremmødefrist.

• Fremmød automatisk kunder til første mulige aktivitet (nr. 11)

Hvis du sætter flueben ved Fremmød automatisk kunder til første mulige aktivitet, kigger systemet på hvilke aktiviteter medlemmet har adgang til og så tager systemet den første af dem. Vi anbefaler ikke, at du sætter flueben ved indstillingen, men at du i stedet konfigurerer en fremmøde aktivitet på døren.

• Fjern automatisk kortet fra kunden, når adgang er godkendt (nr. 12)

Hvis du sætter flueben, kan dette være relevant ved events, hvor du har medlemmer, som kun har adgang én gang til et hold.

• Adgang for kunder med reservation (og medarbejdere) (nr. 13)

Hvis du sætter flueben ved Adgang for kunder med reservation (og medarbejdere) er det kun kunder, som har en reservation, der har adgang samt medarbejdere.

• Reservations krav (nr. 14)

Ved Reservations krav kan du vælge om kunder altid skal have en reservation eller om adgang til aktivitet er nok.

• Tillad farve kode adgang (nr. 15)

Hvis du sætter flueben ved Tillad farve kode adgang, så tillader du, at medlemmer får adgang via valgte farvekoder. Det kan f.eks. være, hvis du har forskellige armbåndsfarver, som giver adgang til noget forskelligt.

• Tidsperiode før reservations starttidspunkt, hvor kunder tillades adgang (nr. 16)

Du kan opsætte, hvor lang tid før et medlem kan få adgang inden reservationens starttidspunkt.

9 til 16.jpg
  • Tidsperiode efter reservations sluttidspunkt, hvor kunder tillades adgang (nr. 17).

Du kan opsætter, hvor lang tid et medlem har adgang efter reservationens sluttidspunkt.

• Automatisk registrering af parkering (nr. 18)

Hvis du sætter flueben ved Automatisk registrering af parkering, så vil systemet automatisk forsøge at registrere parkering for medlemmet, når medlemmet går gennem en dør, som styres af den interne adgangskontrol. Det kræver, at medlemmet har en nummerplade registreret, og at døren ved specifikt hvilket medlem, der går gennem døren. Det kræver også at Qpark integrationen er opsat.

• Ignorer åbningstiden på medlemskabet, hvis denne er sat til standard (nr. 19).

Hvis du sætter flueben ved Ignorer åbningstiden på medlemskabet, hvis denne er sat til standard vil døren ikke validere åbningstiden på medlemskabet ved medlemskaber, hvor åbningstiden er sat til 'primære'.

• Tryk Luk, når du er færdig

• Tryk Gem.

17 til 19.jpg